Костадинов: В българския парламент има 5 американски партии, 1 турска и 1 българска

"ГЕРБ и "Продължаваме промяната" винаги са били заедно", заяви лидерът на "Възраждане"

22.06.2022 | 16:56 Редактор: Искра Ангелова
Костадинов: В българския парламент има 5 американски партии, 1 турска и 1 българска

С днешното изявление на Бойко Борисов стана ясно, че от ГЕРБ са готови да подкрепят виждането на "Продължаваме промяната" по отношение на Македония и са готови да вдигнат ветото, всичко стана ясно. В българския парламент има 5 американски партии, 1 турска и една българска. Това заяви на брифинг лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Защо това предложение е толкова лошо за нас? Поради една много проста причина - взима се инициативата и ние от субект, се превръщаме в обект на преговори. Ние делегираме нашите права на Европейската комисия, която да преговаря от наше име. Това е основното предателско действие тук", допълни той.

А по думите на Костадинов се заформя ново мнозинство.

"По-важното е, че може би вече започва да се оформя ново мнозинство - евроатлантическо, както искате го наречете, което всъщност винаги е съществувало в този парламент. По отделни ключови, критични гласувания от работата на сегашното Народно събрание ГЕРБ и "Продължаваме промяната" винаги са били заедно един до друг. Винаги. И това не подлежи на коментар, защото се вижда ясно и категорично от работата на Народното събрание", подчерта той.

Според него Европейската комисия нито веднъж досега не е показала, че защитава интересите на България.

"Всичко, което се случва в парламента, слага достоен некролог на това Народно събрание, а и на целия български преход. Станахме свидетели на прегръдки на антагонистични партии", отсече Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ива
преди 2 години
Не слушайте тоя копейко.За България няма друг път освен този с ЕС,където никой не ни отнема думата .ако сами не си я отнемем както ставаше при ГЕРБ. Колкото до твърдението му,че *** била единствената българска партия - НЕ Е, Те са проруска п-я и затова в Украйна му праснаха черен печат за 10 г. Сигнализирай за неуместен коментар